За спомен младежите се снимаха пред коледната елха във фоайето Навръх

...
За спомен младежите се снимаха пред коледната елха във фоайето Навръх
Коментари Харесай

Студенти по медицина се обучаваха в новата централна лаборатория на „ЛИНА“

За спомен младежите се снимаха пред коледната елха във фоайето

Навръх Игнажден първи в „ ЛИНА “ влязоха третокурсници от Медицинския факултет към Университет „ Проф. доктор Асен Златаров ” – Бургас. Повод за визитата им бе практическо образование по дисциплината „ Микробиология “, водено от доцент доктор Сашка Михайлова, д.м.

„ Преди няколко месеца, когато посетиха клинична лаборатория, им обещахме, че с наслада ще ги чакаме още веднъж, само че към този момент в новата ни централна база. Радваме се, че това се случи на празник като Игнажден. Едва ли има по-добри посетители от тези ученолюбиви и умни младежи “, споделиха от екипа на здравното заведение.

Студентите по медицина имаха опция да се срещнат с работата в микробиологичната лаборатория на „ ЛИНА “, която тази година означи 20 години от основаването си. Освен най-голямата, тя е и най-модерната в района. Тук се правят проучвания на проби от всички органи и системи. Използват се анализатори за установяване на бактериален напредък в стерилни биологични течности HB&L Uroquattro и DL-Biotech 32. Най-добър асистент в ежедневната процедура е автоматизираната система Autof MS1000, която може да разпознава 17000 варианта микроорганизми за минути.

Доц. Михайлова сподели на младежите и апаратната зала на клинична лаборатория, както и лабораториите по вирусология, генетика, имунология, трансфузионна хематология, паразитология и клинична патология. Още на входа тя ги срещна с пътя на пробите и с положителните практики за взимане и запазване на биологичен материал, с цел да бъде едно проучване оптимално тъкмо.

За спомен студентите се снимаха пред коледната елха във фоайето.

Повече за новата база на „ ЛИНА ”

Централната лаборатория отвори в края на юни тази година. Тя се намира в Central park, тъкмо против плувния басейн в бургаския к-с „ Славейков “. Освен съвременни технологии, тя предлага и улеснение за пациентите. В нея има три манипулационни, като една от тях е особено за деца
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР